SPU blir en del av Kingspan

02.7.2015 Kingspan Logo.jpg

Nyheter fra Kingspan 2.7.2015:

SPU, som produserer PIR-isolasjon, har kommet til enighet med byggevareprodusenten Kingspan Group om å bli en del av konsernet. Kingspan Group er verdens største produsent av stive fenoliske isolasjonsprodukter, PIR-isolasjon og vakuumpaneler til isolasjon.

SPU er godt etablert i Norden og Baltikum. Kingspan Group regnes som en av verdens ledende og raskest voksende produsenter av isolasjonsmaterialer og er kjent for produktseriene Therma, Kooltherm, KoolDuct og Optim-R.

Sammenslåingen av de to firmaene til dette nye selskapet vil gi et enormt utvalg av produkter og kompetanse på det nord-europeiske markedet.

Virksomheten har byttet navn til Kingspan Insulation Oy. Ilkka Pohjoismäki, som blir administrerende direktør, sier følgende om forandringene: "Dette er en meget spennende tid for vår virksomhet. De ambisiøse vekstplanene til Kingspan Insulation, i tillegg til deres teknologi og kompetanse, vil føre til at fordelene med isolasjon blir kjent for et enda større publikum."

Ilkka Pohjoismäki fremholder at bedriftenes verdier og visjoner gjør at sammenslåingen passer perfekt.

"SPU har alltid vært opptatt av miljøet, og det samme gjelder Kingspan. Det gjør at jeg føler meg trygg på at vi er på vei i samme retning – den riktige veien mot en bærekraftig fremtid," sier Pohjoismäki.

Han får medhold av Peter Wilson, som er administrerende direktør for Kingspans avdeling for isolasjon. "Vi er glade for å kunne slå sammen disse to respekterte varemerkene. Vi gleder oss til å kunne tilby noen av de beste isolasjonsproduktene i den globale byggebransjen til det nordiske og baltiske markedet, med moderne teknologi som bidrar til å redusere miljøpåvirkningen vår."

MEDIA

For alle mediahenvendelser, vennligst kontakt Ilkka Pohjoismäki på +358 400 731 149.

 

Om Kingspan Insulation
Kingspan Insulation er verdens ledende produsent av stive fenoliske isolasjonsprodukter, PIR-isolasjon og vakuumpaneler til isolasjon. Kingspan Insulation er en del av konsernet Kingspan Group, som er virksom i en rekke produktsegmenter, som for eksempel pre-isolerte bygningsplater, miljøteknologi og teknologi for fornybar energi. Kingspan Group ble grunnlagt i Irland på slutten av 60-tallet, og er nå en global virksomhet med en total omsetning på rundt 2 mrd. Euro.

Om SPU
SPU er et finsk konsen som produserer og selger byggeisolasjonsmaterialer. I tillegg til virksomheten i Finland har SPU datterselskaper i Norge, Sverige, Estland og Russland. SPU har en omsetning på ca. 25 mill. Euro, og har produsert PIR-isolasjonsplater siden 1977. Selskapets styrke ligger både i produktene og i en lang historie som en pålitelig partner i sitt markedsområde.

SPU blir en del av Kingspan (PDF)

Nyhetsarkiv