Kingspan -løsninger til kjellere

kellarit_cropped.png

Bilde: Randy Pertiet (CC-BY 2.0)

Kingspan Therma isolasjon gir en holdbar løsning for isolering av kjellere. Therma isolering monteres direkte på veggene i kjelleren. Therma isolasjon vil også fungere som dampsperre. Her kan man for eksempel bruke Therma rehab platen som finnes som 40 mm eller 70 mm.

Det er mye man må ta hensyn til når man skal pusse opp kjelleren

Når man planlegger isolering av kjelleren, er det først og fremst viktig å kontrollere at det ikke kommer fukt inn gjennom vegg eller gulv. Utvendig drenering/tetting er en forutsetning for et bra resultat.

Ved innvendig isolering av kjellervegger er det viktig å kontrollere at fuktsperren er tilstrekkelig tett, slik at ikke den kalde murveggen blir våt på grunn av fuktig inneluft. Konstruksjonens tetthet er spesielt viktig for den delen av veggflaten som ligger over bakken og som derfor er betydelig kaldere enn resten av veggen.

Som isolasjonsplater til kjelleren passer for eksempel Kingspan Therma TP10/TF70/TW50/TW55 (SPU AL), Kingspan Therma TR26 (SPU SP), og Kingspan Therma TW56 Gips (SPU Gips), med ferdig plate på innsiden, er også gode alternativer.

Fuktkontroll

Når man legger Kingspan -isolasjonsplater på innsiden av en kjellervegg, må man ta hensyn til fuktigheten på undersiden av konstruksjonen og hvordan denne beveger seg i forhold til rommet. Jordgrunnen er alltid våt, og ettersom den relative fuktigheten er høy, går fukten alltid innover. Dessuten kan den kapillære fukten væte den nederste delen av veggflaten, og derfor må veggen ha muligheten til å tørke i tørre rom.

En kjellervegg med Kingspan Therma isolering kan kles normalt med gipsplater.

I Kingspan Insulations detaljbibliotek kan du laste ned konstruksjonstegninger til kjellere.

Se også vår Tekniske Godkjenning dersom du trenger hjelp til hvordan du kan bruke våre produkter.